На Трампа вчинили замах під час виступу в США (оновлено)

Читать на русском
Під час виступу Дональда Трампа у Пенсильванії пролунала низка пострілів. Після цього колишній президент США впав на землю.
Фото: AP

Під час виступу кандидата в президенти США Дональда Трампа у Пенсильванії пролунали постріли.

Про це повідомляє Sky News.

Випадки вбивства лідерів держав та політичних рухівПрем'єр Словаччини Роберт Фіцо пережив замах. На інфографіці – випадки вбивств лідерів держав та рухів.

Повідомляється, що після низки пострілів Трамп упав на землю, коли виголошував промову. Його швидко оточили озброєні охоронці та він пролежав близько хвилини. Потім піднявся на ноги і махнув кулаком у повітря, перш ніж його супроводили зі сцени в автомобіль та відвезли з місця події.

На відео видно кров на його вусі, коли його забирали. Колишній президент, здавалося, схопився за голову, коли впав на землю.

AP передає, що Трамп повідомив, що з ним усе гаразд. Наразі його обстежують у медичному закладі.

За попередніми даними, стрільця досі не піймали.

«Президент Трамп дякує правоохоронним органам і службам екстреного реагування за їхні швидкі дії під час цього огидного акту. З ним усе гаразд, він проходить обстеження в місцевому медичному закладі. Детальніша інформація буде пізніше», - заявив прессекретар Стівен Чунг.

Possible Gunshots at Former President Trump's RallyВідео: Gunshots at Former President Trump's Rally

Доповнено:

За даними The The Washington Post, окружний прокурор Пенсильванії Батлер Річард Голдінгер заявив, що під час інциденту було вбито учасника мітингу. Стрілець також загинув.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що мільярдер Ілон Маск вніс пожертву до організації America PAC, яка займається підтримкою передвиборчої кампанії експрезидента США Дональда Трампа.

Також 12 липня прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зустрівся з колишнім президентом США Дональдом Трампом у його маєтку Мар-а-Лаго у Флориді. Політики обговорили «шляхи встановлення миру».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: