Трамп сподівається, що Байден не вийде з передвиборчих перегонів, оскільки його «легше перемогти» – WP

Читать на русском
Дональд Трамп та його прибічники сподіваються, що Джо Байден не залишить гонку за пост президента США, адже його легше перемогти.
Фото: CNN

Дональд Трамп і члени його передвиборчого штабу сподіваються, що Джо Байден не виходитиме з гонки за пост президента США, оскільки вважають, що його буде легше перемогти.

Про це пише The Washington Post з посиланням на чотири джерела.

Потенційна заміна Байдена: кого з демократів називають можливим кандидатомВибори президента США Хто є можливим кандидатом від демократичної партії, крім Джо Байдена – на нашій інфографіці.

Публічно Трамп та його прибічники заявили, що Байден навряд чи вийде з перегонів, а демократам надто пізно «міняти курс». Але приватно вони почали готуватися до різних сценаріїв і вважають, що перемогти іншого демократа – не Байдена чи віцепрезидентку Камаллу Гарріс – може бути складніше.

Журналісти зазначають, що Трамп після дебатів дозволив Байдену був у центрі уваги – він причаївся і не планував жодних публічних заходів, що для нього незвичайне.

За словами одного з республіканців, після дебатів Трамп заявив членам своєї команди, що «демократи застрягли з Байденом, який насилу витримав 90-хвилинне протистояння».

Нагадаємо, поки що немає жодних ознак того, що Джо Байден збирається вийти з президентських перегонів після невдалих дебатів. Зокрема сам він заявив своїм донорам, що продовжує боротьбу.

Тим часом у Демократичній партії розглядають можливість офіційно висунути Байдена своїм кандидатом на місяць раніше. Щоб у тому числі покласти край внутрішньопартійним розмовам про його заміну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: