Байден запевнив, що боротиметься на виборах «до кінця»

Читать на русском
Джо Байден заявив, що відкидає зростаючий тиск щодо припинення кампанії та обіцяє залишатися у президентській гонці до кінця.
Фото: Reuters

Президент США Джо Байден пообіцяв залишитися в президентських перегонах 2024 року під час розмови з штабом кампанії та зустрічі з законодавцями та губернаторами від Демократичної партії в середу, 3 липня.

Про це пише Reuters.

Скільки термінів перебували при владі американські президентиНа скільки термінів обиралися президенти США – на інфографіці. Днями Джо Байден оголосить про намір балотуватись на другий термін.

Згідно з двома джерелами, Байден підключився до телефонної розмови зі стурбованими членами своєї передвиборчої команди та сказав їм, що він нікуди не збирається.

«Ніхто мене не виштовхує. Я не піду. Я в цій гонці до кінця», — сказав Байден в окремому електронному листі для свого передвиборчого штабу.

Президент зустрівся віртуально та особисто з 24 губернаторами-демократами та мером Вашингтона, округ Колумбія, ввечері 3 липня, щоб запевнити їх у тому, що він готовий працювати далі після невдалих дебатів.

Лише троє губернаторів – лідери Нью-Йорка, Міннесоти та Меріленда – зустрілися з журналістами після цього, пообіцявши підтримувати Байдена після, як вони назвали, чесної дискусії щодо його поганого виступу під час дебатів минулого тижня.

«Президент завжди підтримував нашу спину. Ми також будемо підтримувати його спину», – сказав губернатор Меріленда Вес Мур.

Губернатор Міннесоти Тім Уолз, голова Асоціації губернаторів-демократів, сказав, що виступ Байдена на дебатах проти колишнього президента Трампа був поганим, але додав, що вважає, що Байден підходить для цієї посади.

Опитування Wall Street Journal показало, що Трамп випереджає Байдена з різницею 48% проти 42%, піднявшись на один відсотковий пункт, тоді як опитування New York Times/Siena показало, що перевага Трампа над Байденом зросла на три пункти до 49%-43%.

Нагадаємо, у четвер, 27 червня,пройшли телевізійні дебати між майбутніми кандидатами на посаду президента США – чинним главою Білого дому Джо Байденом та його попередником Дональдом Трампом.

На думку The Economist, виступ Байдена на дебатах з Трампом був найгіршим з усіх кандидатів в історії.

Однак Байден навіть після провальних дебатів запевнив донорів своєї кампанії, що вірить у власну перемогу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: