Виступ Байдена на дебатах з Трампом був найгіршим з усіх кандидатів в історії – The Economist

Читать на русском
Західні ЗМІ розкритикували промову чинного президента США Джо Байдена, який, на їхню думку, сильно втратив свій рейтинг після дебатів з Дональдом Трампом.
фото PAP/EPA

Промова чинного президента США Джо Байдена під час дебатів з його опонентом, а також попередником Дональдом Трампом, стала «катастрофою». Можливо, вона була найгіршою в сучасній історії дебатів у США.

Таку оцінку Байден після виступу дав The Economist.

Скільки термінів перебували при владі американські президентиНа скільки термінів обиралися президенти США – на інфографіці. Днями Джо Байден оголосить про намір балотуватись на другий термін.

Як зазначає журнал, місія Байдена на президентських дебатах полягала в тому, щоб довести неправоту своїх критиків, які роблять Трампа фаворитом на перемогу на американських виборах у 2024 році.

«На жаль, його виступ став справжньою катастрофою — можливо найгіршим з усіх кандидатів у президенти в сучасній історії. Президент, якому 81 рік (а до кінця другого президентського терміну йому виповниться 86), нерозбірливо заїкався, щосили намагався завершити свою лінію атаки і довів, що ті, хто сумнівається в ньому, мають рацію», – заявили в The Economist.

Оцінюючи Трампа, західні журналісти назвали його «зв'язнішим і зрозумілішим».

«Незважаючи на те, що Байден майже тиждень провів у спілкуванні зі своїми радниками, він не зміг висловити свої підготовлені фрази навіть з тих питань, у яких він повинен був мати найбільшу владу, наприклад, щодо встановлення права на аборт, відкликаного суддями Верховного суду, призначеним Трампом», – зазначили у виданні.

При цьому журнал визнає, що у серйозних політичних питаннях, з якими доведеться зіткнутися майбутньому президенту, Трамп був мінливим, іноді «завзято брехав», але принаймні відрізнявся тим, що виглядав «наповненим життя і важливості».

«З огляду на нинішні тенденції, Байдену навряд чи вдасться перемогти. Він відстає в штатах, які коливаються у необхідності переобрання. Дебати, як правило, не мають великого впливу на суспільну думку...але такий млявий виступ може завдати серйозної шкоди результатам опитування Байдена», – резюмували в The Economist.

Нагадаємо, у США ввечері 27 червня відбулися телевізійні дебати між майбутніми кандидатами на пост президента США – чинним головою Білого дому Джо Байденом та його попередником Дональдом Трампом.

Вранці стало відомо, що демократи США розглядають питання заміни Байдена після дебатів з Трампом. Про це написав NYT. Причина – непереконлива мова Байдена та відсутність чіткої позиції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: