У Зеленського відреагували на план Трампа щодо «припинення війни» в Україні

Читать на русском
Коментуючи мирний план радників Трампа, Подоляк зазначив, що війна не може закінчитися без притягнення росії до відповідальності.
Офіс президента

Будь-який план припинення війни з рф повинен базуватися на міжнародному праві, а мир має бути справедливим. Україна має чітке розуміння цього.

Про це радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк заявляє в інтерв'ю агенції Reuters.

«Закінчу війну за 24 години»: що Дональд Трамп говорив про повномасштабне вторгнення рф в УкраїнуДональд Трамп завжди неоднозначно висловлювався про війну в Україні та відносини з росією. Що він говорив про повномасштабне вторгнення – на інфографіці.

Коментуючи «мирний план» для України, представлений ключовими радниками експрезидента Дональда Трампа, Подоляк зазначив, що війна не може закінчитися без притягнення росії до відповідальності.

Згідно з його словами, заморозити війну, що триває вже 28-й місяць, на нинішніх лініях фронту було б «дивно», адже росія порушила міжнародне право і перебуває на українській території.

«Україна має абсолютно чітке розуміння, і воно прописане у «формулі миру», запропонованій президентом Зеленським, там чітко сказано - мир може бути тільки справедливим, і мир може бути лише на засадах міжнародного права», - заявив Подоляк.

Представник ОПУ також підтвердив позицію Києва і назвав абсурдними оголошені раніше російським диктатором путіним умови припинення вогню.

«Ми бачимо план путіна - він абсолютно безглуздий», - додав Подоляк.

Як відомо, два ключові радники Дональда Трампа представили йому план припинення війни в Україні, на випадок його перемоги на президентських виборах у США. План передбачає, що Україна отримає військову допомогу лише, якщо почне мирні переговори з росією.

Раніше Трамп відповів, чи надаватиме він допомогу Україні у разі обрання президентом США.

Нагадаємо, Трамп говорив, що у разі перемоги на виборах ще до інавгурації «закінчить війну в Україні». При цьому він не захотів відповідати на запитання, хто, на його думку, має перемогти у російсько-українській війні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: