Російські пропагандисти знайшли «український слід» у замаху на Трампа

Читать на русском
Пропагандисти рф запустили фейк про нібито причетність українських спецслужб до замаху на кандидата у президенти США Дональда Трампа.
Getty Image

Пропагандисти рф запустили фейк про нібито причетність українських спецслужб до замаху на кандидата у президенти США Дональда Трампа.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації у Telegram.

Випадки вбивства лідерів держав та політичних рухівПрем'єр Словаччини Роберт Фіцо пережив замах. На інфографіці – випадки вбивств лідерів держав та рухів.

Зазначають, що так званий депутат Ради рф від тимчасово окупованого Криму Сергій Цеков закликав США розглянути версію про нібито причетність до замаху українських спецслужб. Він заявив, що його могла організувати Україна, оскільки Трамп обіцяв зупинити війну.

Таким чином пропагандисти намагаються дискредитувати Україну серед західної аудиторії.

«Мета подібних, нічим не підкріплених вкидів роспропаганди – дискредитація України та керівництва серед західної аудиторії. Рашисти намагаються наситити соцмережі та інфопростір власними вигадками», – пояснюють у Центрі.

При цьому у дописі наголошують, що прізвище підозрюваного вже відоме і він не має жодного стосунку до України.

Нагадаємо, 13 липня під час виступу кандидата в президенти США Дональда Трампа у Пенсильванії пролунали постріли. Повідомляється, що після низки пострілів Трамп упав на землю, коли виголошував промову.

Сам Трамп заявив, що поранений у верхню частину правого вуха і втратив багато крові.

Підозрюваний у спробі вбивства колишнього президента США Дональда Трампа, був ідентифікований як 20-річний Томас Метью Крукс із Бетел-Парку, штат Пенсильванія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: