Зеленський зустрівся із королем Британії Чарльзом ІІІ

Читать на русском
У четвер, 18 липня, президент України Володимир Зеленський зустрівся з британським королем Чарльзом III. Глави держав обговорили низку міжнародних викликів та можливостей.
Фото: The Royal Family

У четвер, 18 липня, під час візиту до Великої Британії президент України Володимир Зеленський зустрівся з Королем Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Чарльзом ІІІ.

Про це повідомляє Офіс Президента.

Новий прем'єр Британії запевнив Україну у підтримці та анонсував зустріч із ЗеленськимНовий прем'єр Британії Кір Стармер висловився про допомогу Україні після телефонної розмови із президентом Володимиром Зеленським.

Глава Української держави висловив подяку британцям та уряду Його Величності й наголосив, що Сполучене Королівство залишається одним із найближчих і найважливіших союзників України.

Також Зеленський подякував Королю Чарльзу ІІІ та всій королівській родині за підтримку українського народу та увагу до українців, які знайшли тимчасовий прихисток у Великій Британії.

На сторінці королівської родини у соцмережі Х також з'явився відповідний пост про зустріч.

«Сьогодні Король прийняв президента України після зустрічі Європейської політичної спільноти у Бленхеймському палаці. На зустрічі 46 європейських лідерів обговорювали низку міжнародних викликів, можливостей і наших спільних цінностей», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 5 липня президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з новопризначеним прем'єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером. Окремою темою для розмови стала майбутня сторічна угода між державами.

А 7 липня Британія оголосила про новий пакет військової допомоги Україні. Новий міністр оборони Великої Британії Джон Гілі пообіцяв посилити підтримку України під час свого візиту до Одеси.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: