Британія висловила серйозне занепокоєння можливим втручанням росії у вибори

Читать на русском
У Великій Британії вважають реальним ризик втручання росії в парламентські вибори, які відбудуться 4 липня.
Getty Image

У Великій Британії вважають реальним ризик втручання росії в парламентські вибори, які відбудуться 4 липня.

Про це заявив заступник прем'єр-міністра Сполученого Королівства Олівер Дауден.

Соцмережі без маніпуляцій: що забороняє закон ЄС про цифрові послугиЗакон ЄС про цифрові послуги заборонив таргетинг на основі окремих категорій персональних даних. Як він впливає на соцмережі та що ще опинилося під забороною – на нашій інфографіці.

Відомо, що розслідування медіакомпанії Australian Broadcasting Corporation виявило ймовірну операцію впливу з боку росії, спрямовану на заохочення підтримки правої популістської партії Reform UK Найджела Фараджа.

Під час моніторингу ABC виявила п’ять сторінок у Facebook із загальною кількістю 190 тисяч підписників, на яких публікувалися однакові фото та текстові повідомлення на підтримку євроскептиків. Більшість адміністраторів цих сторінок перебуває у Нігерії, і лише мала частина їх проживає у Британії.

Дауден наголосив, що ці викриття свідчать про реальний ризик втручання росії у парламентські вибори.

«Шкідливі іноземні суб'єкти, що просувають британські політичні партії, політику та погляди, які відповідають їх порядку денному, є ще одним прикладом проблем у все більш нестабільному кіберпросторі 21 століття, і це викликає серйозне занепокоєння під час виборчої кампанії», – заявив заступник прем'єр-міністра.

Нагадаємо, у травні стало відомо, що уряд Великої Британії запровадить низку обмежень проти російських диппредставництв, а також вишле з країни військового аташе.

Також раніше писали, що три країни попередили про спробу росії вплинути на вибори у Молдові.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: