Сили оборони відійшли з Урожайного на Донеччині

Читать на русском
Бійці ЗСУ відійшли з Урожайного для збереження життів військовослужбовців через інтенсивні обстріли росіян.
Генштаб ЗСУ

Українські військові ухвалили рішення відійти з селища Урожайне Донецької області, оскільки окупанти зруйнували їхні позиції внаслідок інтенсивних атак та обстрілів.

Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угрупування військ (ОСУВ) «Хортиця» Назар Волошин у коментарі Інтерфакс-Україна.

За його словами, командування пішло на такий крок, оскільки позиції українських захисників в Урожайному, було зруйновано. Сам населений пункт також практично повністю знищений ворожими обстрілами. Тримати там особовий склад було загрозою життю наших військових.

«Сили оборони через те, що ворог зруйнував в Урожайному майже все, відійшли на інші позиції. Було прийняте рішення. Для збереження життя та здоров'я наших військовослужбовців, які тримали там оборону», – сказав речник.

Волошин підкреслив, що українські військові контролюють ситуацію на тому напрямку та дають адекватну відповідь ворогові.

«Противник для досягнення успіхів та якихось перемог у зруйнованих ним же населених пунктах та селищах щодня зазнає чималих втрат. Вони лише не одну сотню вбитими становлять, а результат – зруйнований населений пункт і навколо нього купа трупів російських солдатів, які вже не повернуться до своїх рідних додому», – зазначив речник.

Нагадаємо, на початку липня Сили оборони відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру. Тим часом з початку повномасштабної війни ЗСУ знищили вже 563 640 окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: