Два місяці від початку нового наступу рф на Харківщині: яких втрат зазнали росіяни

Читать на русском
Орієнтовні втрати російської армії на Харківському напрямку за два місяці становлять понад 2930 окупантів.
Генштаб ЗСУ

В оперативно-тактичному угрупованні «Харків» розповіли, як змінилася ситуація з 10 травня до 10 липня на півночі Харківської області, на яких напрямках рф сконцентрувала увагу та яких зазнала втрат.

Подробиці озвучили на брифінгу представники оперативно-тактичного угруповання «Харків» - начальник штабу Віктор Солимчук та речник Юрій Повх, передає Суспільне.Харків.

Юсов висловився про можливий наступ рф на Борову на ХарківщиніПредставник ГУР Юрій Юсов прокоментував, чи може армія окупантів почати наступати на Борову Харківської області.

За їхніми словами, за два місяці орієнтовні втрати російської армії на Харківському напрямку приблизно такі: 2939 окупантів убито, 6509 поранено, 45 росіян здалися в полон.

Через втрати багато російських частин виведено з Харківського напряму для відновлення та перегрупування.

Також є окремі напрямки, де росіянам вдалося тимчасово закріпитися, вони намагаються відновити наступальні дії, але це не вдається. Особлива увага – на Вовчанську, Липці та Стариці, ситуація там стабільна. Сотницький Козачок контролюють Сили оборони.

За словами військових, росіяни намагаються облаштовувати позиції на Харківському напрямку та втрачають свою спецтехніку.

При цьому інформацію про те, що до початку травневого наступу Росії українських фортифікацій на півночі регіону не було, в ОТУ «Харків» спростовують.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що росіяни перемістили у Вовчанськ нові штурмові групи. Військові показали, як виглядає Вовчанськ після місяця жорстоких боїв.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: