Війна на виснаження: в ISW проаналізували «повзучий наступ» російських окупантів

Читать на русском
Повзучий наступ окупантів на Торецькому напрямку підтверджує стратегію Кремля війни на виснаження.
Getty Image

«Повзучий наступ» окупантів на Торецькому напрямку підтверджує стратегію Кремля війни на виснаження.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

Наразі російські війська підтримують темп своїх наступальних операцій на Торецькому напрямку з моменту активізації 18 червня. Ймовірно, вони мають на меті зменшити українське угруповання в цьому районі.

«Російські війська залучили до цієї операції лише обмежені сили, що свідчить про те, що вони продовжують надавати перевагу поступовому просуванню шляхом послідовних штурмів, а не оперативно значущим досягненням шляхом швидкого маневру», – йдеться у повідомленні.

Відзначають, що на Торецькому напрямку загарбники досі проводили переважно фронтальні атаки з використанням важкої піхоти на невеликі населені пункти на південь і схід від Торецька і ще не проводили жодних значних механізованих штурмів у цьому районі.

Проте окупанти ще не досягли жодних помітних тактичних успіхів у цій місцевості. На думку експертів, війська рф намагаються скористатися тим, що відновлені російські наступальні операції на півночі Харківської області відволікають і закріплюють українські сили з інших ділянок фронту, щоб досягти успіху на критично важливих ділянках фронту, зокрема в Донецькій області.

Аналітики ISW оцінюють швидкі тактичні успіхи рф на Торецькому напрямку як малоймовірні. Проте, російські війська можуть мати намір проводити послідовні наступальні операції в цьому районі, щоб досягти повзучого тактичного виграшу, як це відбувається на всьому театрі військових дій.

«Повільні наступальні операції російських військ на Торецькому напрямку відповідають сформульованій правителем росії володимиром путіним теорії перемоги, яка засвідчує, що російські війська зможуть продовжувати поступове повзуче просування до нескінченності, не давати Україні можливості проводити успішні операційно значущі контрнаступальні операції і виграти війну на виснаження проти українських військ», – наголосили у дописі.

Раніше аналітики зазначали, що російські війська нарощують темпи своїх наступальних операцій у Донецькій області. Це може свідчити про підготовку до літнього наступу, або його початок.

Також повідомляли, що ЗСУ зламали першочергові наміри ворога, які стосувалися наступу на селище Борова на Харківщині, але від ідеї дестабілізації ситуації рф не відмовилася.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: