У ГУР пояснили, чому росіяни відмовилися від наступу на Сумщину

Читать на русском
Оскільки на Харківському напрямку ситуація у росіян пішла не за планом, то вони не спромоглися розвинути свої плани далі.
armyinform.com.ua

ЗСУ зламали плани російської армії щодо наступу на Харківщину у травні, окупанти зазнали великих втрат. І тому ворог відмовився йти штурмом на Сумську область.

Про це в ефірі телемарафону розповів представник ГУР Міноборони Андрій Юсов.

Росіяни можуть готувати ще один наступ на Харківщині – Deep StateОкупанти на тлі невдач у Вовчанську наростили ударний кулак з 10 тисяч осіб особового складу неподалік Борової.

За його словами, через невдалу операцію росіян на Харківщині, вони відмовилися від наступу на Сумщину.

«Ситуація на Сумщині принишкла, зокрема тому, що на Харківському напрямку ситуація пішла не за планом і вони (росіяни – ред.) не змогли розвинути свої плани далі так, як планували. Проте небезпека ворожих ДРГ залишається. Угруповання на північному кордоні є, потенційно загроза залишається», – сказав Юсов.

Він додав, що наміри рф на Харківщині були зламані.

«Вони змушені перекидати резерви, у тому числі з інших напрямків, які для них є чутливими, а це говорить про великі втрати, про те, що у них ситуація точно не за планом», – сказав представник ГУР.

При цьому, за словами Юсова, ворог і надалі намагатиметься розтягувати українські резерви та відволікати, зокрема і ситуацією на сході.

Нагадаємо, з 10 травня росія спробувала піти у наступ на півночі Харківської області, але зазнала невдачі. Окупанти загрузли в боях за Вовчанськ.

У ЗСУ розкрили втрати окупантів від початку нового наступу на Харківщині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: