ВАКС розгляне позов про конфіскацію активів російського олігарха Усманова

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав від Мін'юсту позов про застосування санкції до олігарха з росії та його бізнес-партнерів.
фото: росЗМІ

Вищий антикорупційний суд розгляне позов про конфіскацію активів російського олігарха Алішера Усманова та його бізнес-партнерів. До них застосовано санкції.

Таке рішення 15 липня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Прийняти до розгляду позовну заяву і відкрити провадження в адміністративній справі за позовом Міністерства юстиції України до (Усманова Алішера Бурхановича, Скоч Андрія Володимировича, Скоч Володимира Миколайовича, Скоч Варвари Андріївни, Стрешинського Володимира Яновича – ред.) про застосування санкції, передбаченої пунктом 1-1 частини першої статті 4 Закону України «Про санкції», – йдеться в рішенні.

Мін'юст просить конфіскувати ТОВ «ПЕТЕР-СЕРВІС УКРАЇНА», власниками якого є Усманов та Володимир Скоч, а також російська компанія «ПЕТЕР-СЕРВІС». Крім того, в Усманова хочуть конфіскувати майже 170 тисяч тонн залізної руди орієнтовною вартістю 1,8 млрд грн, яка зберігається в порту «Південний» Одеської області на морському терміналі ТОВ «ТІС-Вугілля».

Нагадаємо, Україна націоналізувала судно російського олігарха Олександра Верховського, вартість якого становить понад 1 мільярд гривень.

У квітні Апеляційна палата ВАКС постановила стягнути в дохід держави 49% статутного капіталу компанії «Альянс Холдинг». Цією часткою володів підсанкційний ексглава Роснєфті Худайнатов Едуард Худайнатов.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: