Зеленський виступить на засіданні британського уряду

Читать на русском
Президент поінформує британський уряд про сиуацію на фронті та необхідність нарощування європейської оборонно-промислової бази.
Фото ілюстративне: Sky News

У п'ятницю, 19 липня, президент України Володимир Зеленський виступить на позачерговому засіданні уряду Британії.

Про це йдеться на сайті британського уряду.

У планах зустріч із прем'єром та королем: Зеленський прибув до БританіїЗеленський сьогодні перебуває з візитом у Британії. Він візьме участь у саміті Європейської політичної спільноти, зустрінеться з королем Чарльзом та прем'єром Стармером.

Зеленський стане першим офіційним відвідувачем Даунінг-стріт з часу перебування на посаді прем’єр-міністра Кіра Стармера. Зазначають, що останнім іноземним лідером, який особисто виступав перед кабінетом, був президент Клінтон у 1997 році.

Очікується, що український лідер поінформує новий Кабмін про ситуацію на полі бою в Україні та необхідність нарощування європейської оборонно-промислової бази для того, щоб випередити російську загрозу.

Очікується також, що Стармер завтра повідомить президенту Зеленському, що Велика Британія піде далі в найближчі місяці, щоб посилити контроль над військовою машиною Путіна.

Передбачають, що два лідери також погодять Угоду про підтримку експорту оборонної промисловості, яку підпишуть міністри оборони, щоб розгорнути оборонні промислові бази Великої Британії та України та збільшити виробництво військової техніки та зброї. Угода дозволить Україні залучити 3,5 мільярда фунтів стерлінгів експортного фінансування для підтримки своїх збройних сил.

«Україна знаходиться і завжди залишиться в серці порядку денного мого уряду, тому цілком доречно, що президент Зеленський виступить з історичним зверненням до мого кабінету», - зазначив Стармер.

Нагадаємо, напередодні у четвер, 18 липня, під час візиту до Великої Британії президент України Володимир Зеленський зустрівся з Королем Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Чарльзом ІІІ. Глави держав обговорювали низку міжнародних викликів та можливостей.

Раніше 7 липня Британія оголосила про новий пакет військової допомоги Україні. Новий міністр оборони Великої Британії Джон Гілі пообіцяв посилити підтримку України під час свого візиту до Одеси.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: