Росіяни використали невідомий дрон для атаки на Київ

Читать на русском
У мережі з'явилися перші фото уламків невідомого безпілотника, який у ніч на 20 липня атакував столицю.
Фото: Defense Express

У ніч на 20 липня, ворог використав для атаки на Київ новий дрон невстановленого типу. У мережі з'явилися перші фото уламків цього безпілотника.

Про це пише Defense Express.

Закупівля дронів: як держава обирає виробниківНа інфографіці Слово і діло – як працює отримання державного замовлення на виробництво безпілотників.

20 липня Командування Повітряних сил повідомило, що завдяки діям мобільних вогневих груп, зенітних ракетних військ та РЕБ з 16 шахедів вдалось збити 13 та один неідентифікований дрон.

Згодом у мережі з'явилось перше зображення уламків цього дрона, який дійсно дуже сильно відрізняється від Shahed-136. Уточнили, що він рухався на надмалій висоті 20-30 метрів, тому, скоріш за все, мова йде дрон-камікадзе.

Також з власних джерел Defense Express отримав додаткові фото цього збитого дрона. З огляду на них мова йде про БПЛА з можливим розмахом крила у понад 4 метри, оперенням на балках, штовхаючим гвинтом та фюзеляжем квадратного профілю.

«Можливо зазначити, що він може нагадувати російський ZALA 421-20, який має певні схожі риси. Але цей БПЛА належить до розвідувальних, а тому навряд би летів на такій малій висоті. Більше того, дрони цього типу малорозповсюджені та навряд ще виробляються, бо просувати цей дрон ZALA почала ще на початку 2010-х років, а зараз він не фігурує навіть у каталозі продукції компанії», – повідомляє видання.

Рештки дрона продовжують досліджувати.

Нагадаємо, уночі на 20 липня сили ППО ліквідували ворожий безпілотник над Києвом. Внаслідок атаки зафіксовано падіння уламків у одному з районів столиці.

Також ввечері 11 липня сили протиповітряної оборони збили ворожий ударний дрон на підступах до Києва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: