У Міненерго назвали причини покращення ситуації зі світлом в Україні

Читать на русском
У відомстві заявили, що подальше поліпшення з відключеннями пов'язано, перш за все, з покращенням погодних умов в Україні.
AgroNews

Ситуація з електроенергією в Україні останнім часом покращилася. Причиною цього стали погодні умови, оскільки протягом останніх днів спека у країні спадає.

Про це заступник міністра енергетики Микола Колісник заявив у ефірі телемарафону.

«До цього ми мали чотири черги, були аварійні графіки відключень з об'єктивних причин. Подальше поліпшення з відключеннями пов'язано, перш за все, з покращенням погодних умов, жахлива спека спадає, за наявними прогнозами. Також це пов'язано з особливостями ремонтних кампаній на об'єктах генерації», - сказав представник відомства.

При цьому, заступник міністра енергетики попередив про ризики нових обстрілів росії об'єктів цивільної енергетичної інфраструктури.

«На сьогодні ми маємо дефіцит, як наслідок обстрілів, 8 комплексних атак на об'єкти енергетичної інфраструктури. Це дефіцит генерації 9 гігават - досить значний об'єм. Тому завдання енергетиків на сьогодні - це втримати енергосистему в цілісності та в безпеці постачання електроенергії», - додав Колісник.

Як відомо, графіки відключень світла сьогодні, 21 липня, частково скасували. Світло в Україні не будуть вимикати з 12:00 до 15:00.

Нагадаємо, нещодавно в Укренерго спрогнозували поступове пом'якшення графіків відключень найближчим часом. При цьому у середньостроковій перспективі відносно стабільна ситуація з енергопостачанням очікується у серпні-вересні.

Вчора ж стало відомо, що Державна інспекція енергонагляду провела перевірки застосування графіків погодинних відключень у шести областях та виявила численні порушення.

Також повідомлялося, що Кабмін заборонив відключати світло на прифронтових територіях і біля кордону з рф та Білоруссю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: