У Мінекономіки заявили про дефіцит у понад 4 млн працівників для зростання ВВП

Читать на русском
Україні для того, щоб забезпечити щорічне зростання ЗПС до 2030 року, потрібно ще 4,5 мільйона працівників додатково.
Фото Слово і діло

Демографічна ситуація в Україні на фоні війни створить дефіцит робочої сили. Нашій країні не вистачатиме 4,5 млн працівників.

Про це заявила заступник міністра економіки Тетяна Бережна під час зустрічі із представниками МВФ, передає пресслужба Мінекономіки 22 липня.

Бюджетна декларація на 2025-2027 роки: що буде з ВВП, курсом долара та мінімалкоюКабмін затвердив трирічну бюджетну декларацію. На інфографіці – якими у 2025-2027 роках будуть видатки та дефіцит держбюджету, курс долара, ВВП та інфляція.

Вона розповіла, що через війну, виїзд українців за кордон та внутрішню міграцію в країні існує кадровий дефіцит та структурне безробіття.

За даними Мінекономіки, якщо у 2021 році офіційний ринок праці налічував 11,5 мільйонів працівників, то 2023 року ця цифра зменшилася до 9 мільйонів офіційно працевлаштованих.

«За попередніми розрахунками, для того, щоб забезпечити щорічне зростання ВВП до 2030 року на 7% нам потрібно 4,5 мільйона працівників додатково», – повідомила Бережна.

Перший заступник міністра економіки Олексій Соболєв додав, що за підсумками шести місяців ВВП зріс на 4,1%, а зростання за підсумками року очікується на рівні 3,5%.

Нагадаємо, Україна входить до десятки країн світу з найвищими показниками безробіття. На нашій інфографіці – як змінювалась кількість зареєстрованих безробітних в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: