Литва схвалила виділення 0,25% ВВП на підтримку України

Читать на русском
Державна рада з оборони Литви підтримала план, що передбачає щорічне виділення щонайменше 0,25% ВВП на військову допомогу Україні.
Президенти Литви та УкраїниФото: ОПУ

Державна рада з оборони Литви підтримала план, що передбачає щорічне виділення щонайменше 0,25% ВВП на військову допомогу Україні.

Про це повідомив радник президента з національної безпеки Кястутіс Будріс у коментарі LRT.

Як за час війни в Україні виросли оборонні витрати країн НАТОРекордна кількість країн НАТО виконає цільовий показник видатків на оборону. Як витрати зросли з 2014 року – на інфографіці.

За його словами, зараз цей показник становить приблизно 190 млн євро.

«Вся військова підтримка, яка буде виділена з цієї запланованої суми, буде як летальною, так і нелетальною, як прямою, яку ми безпосередньо передаємо українській стороні, так і непрямою через нашу участь у різних фондах чи коаліціях з розвитку її потужностей», – наголосив він.

Міністр оборони Лаурінас Кащюнас у свою чергу повідомив, що показник у 0,25% ВВП був обраний «в якості відправної точки», а в подальшому відсоток може бути переглянутий у бік збільшення.

Нагадаємо, що дві інші балтійські країни, Латвія та Естонія, також мають намір виділяти Україні не менше 0,25% ВВП на підтримку безпеки та оборони України.

Раніше повідомлялося, що Литва виділить мільйони євро на реабілітацію українських військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: