Глава МЗС Литви закликав дати Україні більше свободи у питанні завдавання ударів по цілях у рф

Читать на русском
Союзники України мають зняти обмеження на використання західної зброї, яка постачається Києву. Про це заявив голова МЗС Литви.
Фото: ukrainianworldcongress.org

Союзники України мають зняти обмеження на використання західної зброї, що постачається Києву, і надати їм більше свободи у питанні завдавання ударів по об'єктах у росії.

Таку думку висловив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс, його цитує LRT.

Україна попросила США допомогти визначити цілі в рф, які можна атакувати – WSJУкраїна просить США допомогти з визначенням цілей на території Росії, по якім Україна могла б завдавати ударів власною зброєю.

За його словами, Україна повинна мати можливість використати надане їй озброєння для досягнення своїх стратегічних цілей. Зокрема, союзники мають дозволити завдавати ударів по лініях постачання та військових частинах країни-агресора.

«Із самого початку ми припустилися помилки, обмежуючи українців, тому що деякі дії могли бути розцінені як ескалація», – сказав міністр.

Ландсбергіс також заявив, що підтримує пропозицію президента Франції Еммануеля Макрона відправити військових інструкторів до України. Він вважає, що військові інструктори із західних країн, які перебували в Україні до лютого 2022 року, мають повернутися та прискорити підготовку новобранців.

Нагадаємо, нещодавно у Латвії заявили, що деякі союзники вже зняли обмеження для України на удари по території росії західною зброєю.

Раніше ЗМІ повідомили, що Україна тисне на адміністрацію президента США Джо Байдена, щоб Вашингтон також зняв заборону використання американської зброї для завдання ударів по росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: