САП просить конфіскувати активи начальника відділу Нацполіції

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура просить визнати необґрунтованими активи керівника одного з відділів департаменту Нацполіції.
фото: vechirniy.kyiv.ua

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить конфіскувати майно начальника 3-го відділу (зонального контролю) 3-го управління (протидії правопорушенням на об'єктах легального обліку наркотиків) Департаменту боротьби з наркозлочинністю Національної поліції Євгена Жука.

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду від 17 липня та підтверджують співрозмовники «Слово і діло» в антикорупційних органах.

15 липня до Вищого антикорупційного суду надійшла заява про забезпечення позову до подання позовної заяви прокурором САП до осіб, які можуть набути статусу відповідачів, а саме: Євген Жук і Тетяна Кіндер про визнання необґрунтованими активів на суму 4 470 868,17 грн. САП просить визнати необґрунтованими та конфіскувати наступне майно: п'ять нежитлових приміщень (площами 3,3, 4,1, 4,9, 5,2 і 7,1 квадратних метрів), квартиру площею 73,4 квадратних метри і автомобіль Land Rover Discovery 2013 року випуску. Також САП попросила накласти арешт на це майно як на забезпечення позову.

«Заяву прокурора САП про забезпечення позову до подання позовної заяви прокурором САП до осіб, які можуть набути статусу відповідачів, а саме: Жука, Кіндер про визнання необґрунтованими активів, задовольнити. Накласти арешт на майно: квартиру, п'ять нежитлових приміщень і автомобіль Land Rover Discovery 2013 року випуску», – йдеться в рішенні.

Раніше САП подала позов до посадовця структури МВС Олександра Савченка. За даними прокурора, під час обшуку вдома та автівки посадовця сервісного центру у межах справи про ймовірні зловживання, недостовірне декларування і хабарництво виявили майже 5 млн грн готівки. У Нацагентстві додали, що йшлося про 90 тисяч доларів.

Крім того з'ясувалось, що попри те, що автомобіль Skoda Kodiaq 2023 року випуску та вартістю понад 2 млн грн, зареєстрований на сина посадовця, фактично користувався ним начальник територіального сервісного центру. Аналізом доходів та видатків посадовця, та його родини встановлено неможливість набуття готівкових грошових коштів та транспортного засобу за рахунок законних джерел.

Нагадаємо, Верховний суд підтвердив законність конфіскації коштів колишнього посадовця Національної поліції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: