ВАКС дозволив частинами сплатити конфіскацію коштів експосадовцю Одеської митниці

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав прохання колишнього одеського митника про відстрочення виконання рішення.

Вищий антикорупційний суд дозволив у розстрочку сплатити понад 2 млн грн колишньому заступнику начальника митного поста - начальнику відділу митного оформлення №1 митного поста «Одеса-автомобільний» Одеської митниці Віктору Ткаченку.

Таке рішення 10 липня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Заяву (Ткаченка – ред.) про розстрочення виконання постанови Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 6 червня 2024 року в частині стягнення на користь держави грошових коштів в сумі 2 446 000 грн строком на 10 місяців - задовольнити частково. Розстрочити (Ткаченку – ред.) виконання постанови АП ВАКС від 6 червня 2024 року в частині стягнення з на користь держави грошових коштів в сумі 2 446 000 грн терміном на 3 місяці з дня постановлення ухвали суду з врахуванням вже сплачених коштів (244 600 грн) шляхом сплати щомісячного платежу за наступним графіком: до 07.08.2024 року - 733 800 грн, до 07.09.2024 року - 733 800 грн, до 07.10.2024 року - 733 800 грн», – ідеться в рішенні.

Як відомо, антикорупційний суд задовольнив позов прокурора САП про цивільну конфіскацію майна ексмитника Ткаченка і стягнув з нього 2,8 млн грн. Суд визнав необґрунтованими набуті ним квартиру в Одесі та два паркомісця. Втім прокурор САП подав скаргу, в якій просив змінити рішення у частині зазначення в резолютивній частині обмежень щодо сум, у межах яких звернуто стягнення на два машиномісця в дохід держави. Сам Ткаченко взагалі просив скасувати рішення. Апеляційна палата рішення підтримала.

Нагадаємо, у листопаді 2023 року прокурор САП на підставі матеріалів Нацагентства, а також доказів, зібраних НАБУ та САП, звернувся до суду з позовом про визнання необґрунтованими активів ексзаступника начальника відділу одного з митних постів Одеської митниці Держмитслужби, а також стягнення з нього їх вартості – 2,83 млн грн.

На думку прокурора, експосадовець, не маючи достатніх законних доходів, у 2020 році через третю особу придбав квартиру і 2 машиномісця у історичному центрі Одеси. У подальшому третя особа подарувала ці об'єкти посадовцю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: