Росіяни знищили останню українську церкву у Криму

Читать на русском
Представники окупаційної влади розпочали демонтаж Хрестовоздвиженського храму Православної церкви України в Євпаторії.
t.me/prokark

Окупаційна влада Криму розпочала демонтаж Хрестовоздвиженського храму Православної церкви України в Євпаторії.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Автономної Республіки Крим та м. Севастополя.

Стало відомо, скільки церков перейшли до ПЦУ за час повномасштабної війниВ Україні залишається понад 8 тисяч церков Московського патріархату. З початку повномасштабної війни до ПЦУ перейшли лише 685 церков.

«Вчора, 21 липня 2024 року, представники окупаційної влади розпочали демонтаж Хрестовоздвиженського храму Православної церкви України у м. Євпаторія. Цьому передувало винесення у 2019 році незаконного рішення окупаційного Євпаторійського міського суду про знесення храму», – йдеться у повідомленні.

Прокуратура зазначає, що такі дії грубо порушують вимоги статті 147 Женевської Конвенції про захист цивільного населення під час війни 1949 року, яка забороняє руйнування власності, не виправдане воєнною необхідністю, а також статті 56 Гаазького положення про закони і звичаї війни 1907 року, що прямо передбачає захист релігійних установ від захоплення, знищення або навмисного пошкодження.

У зв'язку з цим було розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни).

Нагадаємо, у Києві знесли незаконний «храм-МАФ» УПЦ МП біля Десятинної церкви. Також повідомлялося, скільки українців не довіряють УПЦ МП та хочуть її повної заборони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: