Ще один настоятель храму УПЦ МП отримав підозру від СБУ

Читать на русском
Настоятель храму УПЦ на лівобережжі Херсонщини з перших днів повномасштабної війни публічно підтримав агресію рф.
фото СБУ

СБУ оголосила про підозру протоієрею УПЦ МП Геннадію Шкілю, який разом із гауляйтером Володимиром Сальдо закликав до «приєднання» Херсонщини до рф.

Про це повідомила Служба безпеки у понеділок, 22 липня.

Як змінювалося ставлення українців до діяльності УПЦ МППонад дві третини українців підтримують заборону УПЦ МП. Як змінювалося ставлення – на інфографіці.

За даними СБУ, настоятель храму у тимчасово окупованому місті Гола Пристань на лівобережжі Херсонщини з перших днів повномасштабної війни публічно підтримав агресію рф.

«У липні 2022 року Шкіль разом з гауляйтером Сальдо взяв участь у прокремлівському «форумі», що проводили у захопленому на той час Херсонському державному університеті. Під час заходу клірик виступив з промовою, де закликав до «приєднання» регіону до складу росії», – йдеться у повідомленні.

Потім Шкіль дав інтерв'ю російським пропагандистам з окупаційного ТРК Таврія, в якому схвально висловлювався з приводу організації так званого референдуму в Херсонській області.

Слідчі заочно оголосили Геннадію Шкілю підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

– виправдання, визнання правомірної, забезпечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників (ч.1 та 3 ст.436-2); – колабораційна діяльність (ч.6 ст.111-1).

У СБУ нагадали, що у травні цього року підозру отримав син Геннадія Шкіля - Назар Шкіль, який також співпрацює з окупантами.

Нагадаємо, у Раді спрогнозували терміни ухвалення закону про повну заборону УПЦ МП. Соціологи з'ясували, скільки українців не довіряють УПЦ та хочуть її повної заборони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: