У Харкові планують оголошувати повітряну тривогу окремо від області

Читать на русском
У Харкові з осені хочуть диференціювати повітряні тривоги та оголошувати їх окремо для міста та області.
Getty Images

Влада Харкова працює над тим, щоб диференціювати повітряні тривоги та розпізнавати цілі, що летять на місто, та що летять на область. Запровадити окремі повітряні тривоги планують восени.

Про це мер Ігор Терехов розповів в інтерв'ю РБК-Україна.

«Ми сьогодні працюємо над тим, щоб диференціювати повітряні тривоги і розпізнавати цілі, які летять до Харкова, і які летять на Харківську область. Ми над цим ретельно працюємо, але це важке завдання, яке ми обов'язково зробимо. Я маю надію ще до середини осені зробити так, щоб у нас була в місті диференційована повітряна тривога. І тоді ми будемо розуміти, куди це летить – до Харкова чи до області. І люди будуть зовсім інакше реагувати на повітряні тривоги», – розповів Терехов.

Поділ повітряних тривог також полегшить умови для бізнесу. Адже, наприклад, торгові центри та банки закриваються на час тривоги.

Нагадаємо, у травні в Харкові та області була найтриваліша повітряна тривога з початку повномасштабної війни.

Раніше секретар РНБО Олександр Литвиненко говорив, що росія може повторити проти Харкова сценарій, використаний у сирійському Алеппо у 2016 році – тоді цілеспрямовано били по інфраструктурних об'єктах та цивільних будівлях, щоб змусити населення залишити місто.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: