У Харкові збільшився час відключень світла – мер

Читать на русском
У Харкові зараз світла може не бути від 6 годин в окремих районах. Спека в місті вже побила чотири рекорди.
t.me/ihor_terekhov

У деяких районах Харкова тривалість відключень світла збільшилася до 6-12 години. На це впливає, зокрема, сильна спека.

Про це повідомив мер міста Ігор Терехов в ефірі телемарафону 17 липня.

Ситуація зі світлом має покращитися: після ремонту підключено енергоблок-тисячникЗ планового ремонту достроково виведено один із атомних блоків потужністю тисячу МВт. Це суттєво позначиться на стабільності енергосистеми.

«У Харкові збільшився час відключення енергопостачання. Він досягає десь 6-12 годин у деяких районах міста Харкова. Тому працюватимемо над децентралізацією системи енергопостачання», – сказав Терехов.

Він зазначив, що спека в місті вже побила чотири рекорди, встановлені за весь період метеоспостережень, а середньодобова температура повітря сягає 36,2 градуса. При цьому у місті немає перебоїв з водопостачанням.

«Ми заживили критичну інфраструктуру міста. Ми маємо стійке водопостачання. Але ми зараз працюємо над тим, щоб децентралізувати систему енергопостачання, бо чудово розуміємо, що далі буде важче і нам потрібно мати власне енергопостачання», – додав Терехов.

Нагадаємо, аномальна липнева спека б'є рекорди у багатьох містах. Цього тижня споживання електроенергії через спеку досягло максимуму. Графіки відключення світла діють щодня по всій Україні.

У Конотопі запровадили графіки подачі води.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: