Споживання електроенергії через спеку досягло максимуму – Укренерго

Читать на русском
Українцям протягом усього дня відключатимуть світло. До 16 години діятимуть три черги графіків, після – чотири.
ukraina.info

Через аномальну спеку в Україні сьогодні, 15 липня, споживання електроенергії досягло максимальної позначки та суттєво перевищує можливості електростанцій для його покриття.

Про це заявили в Укренерго.

«Треба потерпіти»: в Укренерго не виключають, що у вересні-жовтні відключень не буде взагаліСитуація в енергосистемі має покращитися вже найближчим часом. При цьому не виключено, що восени енергетики взагалі не застосовуватимуть графіки.

У компанії нагадали, що сьогодні цілий день будуть застосовувати графіки відключень світла: до 16:00 діятимуть три черги графіків, з 16:00 до 24:00 – чотири черги.

Сьогодні заплановано імпорт електроенергії з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини загальним обсягом 25 126 МВт*год, з максимальною потужністю 1336 МВт. Але через аномальну спеку та зростання споживання в Європі обсяг імпорту знизився.

Станом на Україну залишаються знеструмленими 495 населених пунктів, у тому числі через аномальну спеку – 446 населених пунктів у Київській, Чернігівській, Житомирській, Тернопільській, Львівській та Рівненській областях.

Нагадаємо, вчора, 14 липня, через сильну спеку в Україні спалахнули пожежі на енергетичних об'єктах.

У Кабміні прогнозують, що ситуація в енергосистемі має покращитись у 20-х числах липня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: