Буде поглиблена перевірка: деякі обленерго підозрюють у несправедливих відключеннях світла

Читать на русском
Держенергонагляд підозрює, що деякі обленерго не зовсім вірно застосовували графіки погодинних відключень світла – буде поглиблена перевірка.
pmg.ua

Держенергонагляд проведе поглиблену перевірку застосування обленерго графіків погодинних відключень світла та справедливого розподілу електроенергії в областях.

Про це голова відомства Руслан Слободян сказав в ефірі телемарафону.

У Міненерго пояснили, як діятиме «більш справедливий» порядок розподілу світлаПостанова Кабміну дозволить забезпечити функціонування критичної інфраструктури та створити справедливу черговість для споживачів, вважають у Міненерго.

«Ми уважно відстежуємо потік звернень громадян щодо несправедливого розподілу (електроенергії – ред.). І вже бачимо декілька областей, де, вочевидь, найближчим часом відбудеться поглиблена перевірка. На місцях буде вивчатись, як саме оператор системи розподілу дотримувався принципу соціальної справедливості під час розподілу електроенергії», – повідомив Слободян.

За його словами, лідирує за кількістю скарг Дніпропетровської області. Перевірку розпочнуть саме з неї, після чого перевірять ще 5-6 регіонів.

Є обґрунтовані підозри, додав Слободян, що деякі обленерго «не зовсім правильно застосовували графіки погодинних відключень».

Нагадаємо, у Кабміні прогнозують, що ситуація в енергосистемі має покращитися в 20-х числах липня.

Раніше Укренерго скасувало дні без графіків відключення світла для кожної області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: