Споживання енергії сьогодні зросте через аномальну спеку – Укренерго

Читать на русском
За прогнозом диспетчерського центру Укренерго, у четвер споживання на максимумі на 7 відсотків перевищить вчорашні показники.
фото Ken Mürk/ERR

Енергетики прогнозують, що сьогодні споживання електроенергії буде на 7% вищим, ніж у середу. Причина – аномальна спека по всій країні.

Про це повідомила пресслужба Укренерго.

Дефіцит в енергосистемі: як ощадливо споживати електроенергіюУкраїнців систематично закликають ощадливо споживати електроенергію, як це робити – на інфографіці.

«Причина – значне зростання споживання через аномальну спеку в Україні та Європі на тлі існуючого суттєвого дефіциту енергії в системі, який є наслідком російських терористичних нападів на українську енергетику», – йдеться у повідомленні.

За інформацією НЕК, температура в країні перевищує +30 С. За прогнозом диспетчерського центру Укренерго, у четвер споживання на максимумі на 7% перевищить аналогічний показник 10 липня.

Вчора для зменшення обсягу дефіциту Укренерго залучало аварійне постачання від енергосистем Польщі та Словаччини.

Нагадаємо, сьогодні обленерго застосовують обмеження споживання протягом усієї доби, при цьому з 16:00 до 23:00 для компенсації дефіциту електроенергії в системі будуть задіяні чотири черги відключень із шести, в решту годин – три черги.

У Кабміні анонсували, що невдовзі тривалість відключень світла може зменшитися.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: