Енергетики повернули світло пошкодженій лікарні «Охматдит»

Читать на русском
Сьогодні вранці енергетики подали світло у всі корпуси лікарні Охматдит, пошкодженої ракетним ударом.
Getty Images

Енергетики сьогодні вранці повернули світло в усі корпуси дитячої лікарні «Охматдит» у Києві, пошкодженої ракетним ударом.

Про це повідомляє ДТЕК.

Що відомо про дитячу лікарню «Охматдит», пошкоджену російським ракетним ударомНа інфографіці – що відомо про дитячу лікарню Охматдит, пошкоджену російським ракетним ударом.

«Ми повернули світло в Охматдит протягом доби після отримання допуску до робіт. Окрім корпусів лікарні, була зруйнована і трансформаторна підстанція. 63 енергетики разом з ДСНС без перерв і відпочинку розбирали завали підстанції та встановлювали нове обладнання. Ми встановили тимчасові підстанції, розподільчі шафки, випробували та підключили 29 кабельних ліній. Завдяки цьому, сьогодні о 9:00 ми змогли подати світло в усі корпуси лікарні», – розповіли у компанії.

Зазначимо, що в результаті атаки на Київ 8 липня було повністю зруйновано або пошкоджено три трансформаторні підстанції.

Нагадаємо, ракета повністю зруйнувала корпус токсикології «Охматдиту» та пошкодила ще чотири. Постраждали 10 хірургічних відділень, 5 онковідділень, 2 соматичні відділення, інтенсивна терапія, 2 реанімації, операційні блоки, відділення радіології та променевої терапії, частина онкогематологічної лабораторії. У Кабміні обіцяли, що лікарню буде повністю відбудовано. З резервного фонду держбюджету вже було виділено 100 млн гривень на першочергові відновлювальні роботи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: