Шмигаль анонсував скорочення тривалості відключень світла

Читать на русском
Кабінет міністрів підготував низку кроків, які дозволять скоротити тривалість відключень електроенергії вже цього місяця.
Фото: t.me/Denys_Smyhal

Кабінет міністрів підготував низку кроків, які дозволять скоротити тривалість відключень електроенергії вже цього місяця.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 9 липня.

У яких країнах світу менше половини населення має доступ до електроенергіїНа інфографіці – в яких країнах світу електрику має менш ніж половина населення. Майже всі такі держави розташовані в Африці.

За його словами, ситуація в енергосистемі має покращитися у 20-х числах липня.

«Завершаться ремонтні роботи на деяких об'єктах генерації, що збільшить потужність в енергосистемі. Таким чином, відключення будуть не такими тривалими», – сказав Шмигаль.

Крім того, уряд розробив одразу кілька програм, які стимулюватимуть громадян та бізнес до енергетичної стійкості.

Йдеться, зокрема, про кредити для громадян під 0% для встановлення сонячних, вітрових установок та систем накопичення електроенергії на суму до 480 тисяч гривень, а також кредити для бізнесу під 5-7-9% річних для встановлення газової електрогенерації.

«Також до парламенту подано законопроєкти про відміну мита та ПДВ на ввезення енергетичного обладнання. Розраховуємо на оперативне ухвалення Верховною Радою цих законопроєктів», – сказав Шмигаль.

Він додав, що в уряді очікують, що всі ці механізми запрацюють на повну силу не пізніше як 25 липня.

Нагадаємо, напередодні енергетики скасували заплановані на липень вимірювання споживання, які дозволяли забезпечити день без відключення світла для кожної області.

Раніше в Укренерго назвали чотири фактори, які зараз впливають на тривалість відключень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: