«Треба потерпіти»: в Укренерго не виключають, що у вересні-жовтні відключень не буде взагалі

Читать на русском
Ситуація в енергосистемі має покращитися вже найближчим часом. При цьому не виключено, що восени енергетики взагалі не застосовуватимуть графіки.
Фото: censor.net

Ситуація в українській енергосистемі має покращитися вже найближчим часом. При цьому не виключено, що у вересні-жовтні енергетики взагалі не застосовуватимуть графіки відключень.

Таку думку висловив голова правління Укренерго Володимир Кудрицький.

У Держенергонагляді пояснили, чому відключення світла можуть не співпадати з графікамиУ деяких українців можуть спостерігатися проблеми зі світлом навіть під час дії білих зон. Про такі випадки необхідно повідомляти обленерго.

Він зазначив, що згідно з пригнозом, вже після 20 липня, коли спаде спека і вийдуть із планового ремонту енергоблоки, відключень стане менше.

«Вже у вересні-жовтні є непогані шанси уникати відключень. Принаймні таких масованих і повторюваних, як у липні. Тобто треба ще певний час потерпіти, і ми побачимо певне покращення ситуації в енергосистемі», – заявив Кудрицький.

Він додав, що такий сценарій діятиме лише у тому випадку, якщо не буде нових обстрілів енергетики України.

Нагадаємо, у Кабміні прогнозують, що ситуація в енергосистемі має покращитися в 20-х числах липня.

Також відомо, що Держенергонагляд проведе поглиблену перевірку застосування обленерго графіків погодинних відключень світла та справедливого розподілу електроенергії в областях.

Раніше в Укренерго назвали чотири фактори, які нині впливають на тривалість відключень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: