Росія вночі атакувала Україну «шахедами» та ракетами, пошкоджено об'єкт енергетики

Читать на русском
Росіяни вночі запускали Іскандер-М, ракети Х-59/Х-69 та шахеди. Сили ППО працювали у восьми областях, на Рівненщині пошкоджено об'єкт енергетики.
Фото: РБК-Україна

Російські війська вночі 10 липня атакували Україну однією балістичною ракетою «Іскандер-М», чотирма керованими авіаційними ракетами Х-59/Х-69, а також 20 ударними безпілотниками.

Про це повідомив командувач Повітряних сил Микола Олещук.

Атаку відбивали винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи та підрозділи радіоелектронної боротьби. Збито 14 «шахедів» в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Дніпропетровській, Хмельницькій, Черкаській, Вінницькій та Рівненській областях.

Олещук зазначив, що була атакована портова інфраструктура Одеської області, але «внаслідок активної протидії три ворожі ракети Х-59/Х-69 та три ударні БпЛА не досягли своїх цілей».

Укренерго повідомляє, що дронами атакували об'єкт енергетичної інфраструктури в Рівненській області.

«Сьогодні вночі ворог здійснив атаку безпілотником на енергооб'єкт у Рівненській області. В окремих районах регіону знеструмлювалися побутові та промислові споживачі. Енергопостачання всіх споживачів відновлено. Продовжуються аварійно-рятувальні роботи», – йдеться у повідомленні.

Глава ОВА Олександр Коваль додав, що загоряння на об'єкті локалізовано. При цьому люди внаслідок атаки не постраждали.

Нагадаємо, у Києві через ракетний обстріл росіян 8 липня було повністю зруйновано або пошкоджено три трансформаторні підстанції.

22 червня армія рф завдала масованого комбінованого удару по об'єктах енергетичної інфраструктури України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: