Рада розгляне заборону УПЦ МП вже у серпні

Читать на русском
Верховна рада більше не працюватиме цього тижня. Наступне засідання розпочнеться з розгляду заборони УПЦ МП, уже у серпні.
Фото: соцмережі

Верховна рада вже у серпні розглядатиме заборону діяльності УПЦ МП та інших релігійних організацій, пов'язаних із росією.

Про це за підсумками Погоджувальної ради повідомив нардеп Олексій Гончаренко.

Скільки українців не довіряють УПЦ МП та хочуть її повної заборони – соцопитуванняПонад 80 відсотків українців не довіряють УПЦ МП, а понад 60 виступають за її повну заборону на території України.

«Погоджувальна рада ухвалила рішення, що Верховна рада не працюватиме цього тижня. Переважна більшість депутатів заявили, що доки не розглянемо законопроєкт про заборону московської церкви, інші законопроєкти ми не розглядатимемо. Наступне засідання Ради розпочинаємо із законопроєкту про заборону московської церкви. Щодо дат поки що немає інформації, але це буде не в липні», – розповів він.

За його словами, у «Слузі народу» хочуть ще раз переглянути цей законопроєкт та внести деякі зміни. Їх розгляне профільний комітет, а згодом винесе законопроєкт на голосування.

Нагадаємо, сьогодні у парламенті заблокували трибуну з вимогою проголосувати законопроєкт щодо заборони УПЦ МП. У першому читанні його було ухвалено ще у жовтні 2023 року.

Профільний комітет також рекомендував Раді підтримати законопроєкт і у другому читанні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: