Стефанчук пояснив, чому сьогодні Рада не проголосувала заборону УПЦ МП

Читать на русском
Сьогодні Рада не розглядала законопроєкт про заборону УПЦ МП, оскільки він змінився до другого читання і не всі депутати згодні зі змінами.
facebook.com/stefanchuk.official

Законопроєкт про припинення діяльності Української православної церкви Московського патріархату в Україні значно змінився до другого читання порівняно з першим. І деякі нардепи не погоджуються з усіма змінами. Тому ще потрібні доопрацювання.

Про це повідомив речник парламенту Руслан Стефанчук у коментарі УП у вівторок, 23 липня.

Скільки українців не довіряють УПЦ МП та хочуть її повної заборони – соцопитуванняПонад 80 відсотків українців не довіряють УПЦ МП, а понад 60 виступають за її повну заборону на території України.

За словами Стефанчука, на засіданні однієї із погоджувальних рад одноголосно було ухвалено рішення, що відповідний проект закону буде винесений на голосування Ради після того, як зберуть 240 голосів на його підтримку.

Після того, як почали збирати голоси, виявилося, що проголосувати за готові, орієнтовно, 225-226 депутатів, але кінцевих списків ще немає.

«Тому сьогодні ми зібралися і вирішили дати час внутрішній робочій групі для доопрацювання цього законопроекту. Справа в тому, що він значно змінився до другого читання, порівняно з першим. І деякі колеги не погоджуються з усіма змінами. Як тільки робоча група завершить роботу над документом – ми одразу винесемо його до зали», – сказав Стефанчук.

Він додав, що наступне засідання ВР відбудеться, як тільки депутати напрацюють остаточний варіант законопроєкту.

Нагадаємо, сьогодні у Раді заблокували трибуну з вимогою проголосувати законопроєкт про заборону УПЦ МП. У першому читанні його було ухвалено ще у жовтні 2023 року. Пізніше стало відомо, що депутати розглянуть законопроєкт уже у серпні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: