Україна та Японія обговорили подальшу співпрацю у сфері безпеки

Читать на русском
У Міноборони обговорили з послом Японії нещодавно підписану угоду про підтримку України та подальшу співпрацю у сфері безпеки.
Фото: Міністерство оборони України

Заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції Олександр Балануца та Посол Японії в Україні Мацудою Кунінорі обговорили нещодавно підписану угоду про підтримку України та подальшу співпрацю.

Про це йдеться на сайті Міноборони.

Україна підписала безпекову угоду з ЯпонієюЗеленський та прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішіда підписали двосторонню угоду про співпрацю у сфері безпеки.

«Ми вдячні Японії за політичну та економічну підтримку України. Нам важливо підтримувати партнерські зв’язки з країнами Сходу. Японія також є членом Коаліції з розмінування та ІТ-коаліції – чекаємо на вашу активну участь та передачу можливого обладнання», – зазначив Олександр Балануца.

На зустрічі обговорювалась також важливість долучення України до «Діалогу Шангрі-ла». Посол Мацуда Кунінорі підкреслив значущість участі президента України Володимира Зеленського у форумі цьогоріч.

Крім того, Посол Японії зазначив, що, хоч Японія і не є членом НАТО, вона підтримує шлях України до євроатлантичної інтеграції.

«Приєднання України до ЄС і НАТО – це передусім про стандарти та цінності, які пропагує держава, а не сподівання на захист чужими руками», – наголосив Балануца.

Українська сторона висловила вдячність східним партнерам за допомогу в реабілітації військових та наголосила на необхідності збільшення обсягів цієї допомоги.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Японія планує надати Україні кредит у розмірі 3,3 млрд доларів за рахунок доходів від заморожених російських активів. Ця сума є частиною підтримки, яку Україні нададуть країни «Великої сімки» з використанням відсотків від заморожених суверенних активів росії.

Також у суботу, 6 липня, міністерка закордонних справ Японії оголосила про спільний проект з Камбоджею з обміну знаннями та технологіями щодо розмінування з країнами світу, включаючи Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: