Японія розширила санкції проти росії та її країн-партнерів

Читать на русском
Токіо вперше запровадив санкції проти китайських компаній через війну в Україні. Вони також торкнуться фірм з Індії, Казахстану та Узбекистану.
Колаж 24 каналу

Уряд Японії розширив пакет санкцій проти рф через її повномасштабне вторгнення в Україну. У списку десятки компаній, зокрема з Китаю.

Про це повідомила пресслужба МЗС Японії у п'ятницю, 21 червня.

У МЗС Нідерландів розкрили деталі нового пакету санкцій Євросоюзу проти рфНовий пакет санкцій Євросоюзу проти росії буде спрямований не лише проти енергетичного сектору рф.

Токіо вперше запровадив санкції проти китайських компаній через війну в Україні. Нові санкції також спрямовані проти фірм з Індії, Казахстану та Узбекистану.

Під санкції потрапили гонконгська компанія Asia Pacific Links, яка постачала мікрочіпи для російських безпілотників, та китайська Yilufa Electronics Limited.

До нового підсанкційного списку увійшли 14 компаній з самої росії, у тому числі пов'язані з Алабугою - особливою економічною зоною рф. Там розташовано понад 30 важливих російських військових виробництв, у тому числі завод з виробництва дронів Shahed.

Під японські обмеження потрапили гендиректор Тактичного ракетного озброєння Борис Обносов, гендиректор «Уралвагонзаводу» Олександр Потапов, генеральний конструктор АМНТК Союз Мкртич Окроян, секретар Центрвиборчкому рф Наталя Бударіна, члени Центрвиборчкому Ельміра Хаймурзіна, Олександр Курдюмов, Антон Лопатін.

Крім того, Токіо запровадив санкції проти так званої глави МОН окупованої частини Запорізької області Олени Шапурової.

Також санкції поширюються на компанії – Алроса, Кримпатріотцентр, а також оборонні підприємства, включно з Уралтрасмашем, НВО Курганприлад, ЧТЗ-Уралтрак, Нижньогородським заводом 70-річчя Перемоги, Завод імені Дегтярьова, Девайс Консалтинг, Оборонлогістіка, Компэл, Орелметаллполимер, ВНДІР-Прогресс.

Нагадаємо, посли Євросоюзу погодили та ухвалили 14 пакет санкцій проти росії. Раніше ЄС запровадив нові санкції проти КНДР за підтримку рф у війні проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: