Посли ЄС погодили 14-й пакет санкцій проти Кремля

Читать на русском
У Євросоюзі погодили новий потужний пакет санкцій проти росії, який вперше вдарить по сектору ЗПГ.
Колаж 24 каналу

Посли країн-членів Євросоюзу досягли згоди та ухвалили 14-й пакет антиросійських санкцій. Зокрема, санкції ухвалено проти російського сектора зрідженого природного газу (ЗПГ).

Про це повідомило бельгійське головування в ЄС у четвер, 20 червня.

«Постпреди ЄС щойно узгодили потужний та суттєвий 14-й пакет санкцій у відповідь на російську агресію проти України», – йдеться у повідомленні.

Узгодження пакету санкцій підтвердила голова Єврокомісії Урсула Фон Дер Ляйєн у своєму Twitter.

За її словами, цей жорсткий пакет ще більше позбавить росію доступу до ключових технологій, позбавить рф подальших доходів від енергетики. Також він дозволить боротися з мережею тіньових банків рф за кордоном.

Відомо, що посли з 27 країн ЄС обговорювали новий пакет санкцій понад місяць.

За інформацією Politico, санкції стосуватимуться російської газової промисловості. Обмеження не торкнуться російського експорту зрідженого газу в ЄС. Проте вони заборонять портам ЄС перепродавати російський газ після його надходження і заблокують фінансування запланованих у росії терміналів газу в Арктиці та Балтії.

Нагадаємо, у лютому цього року Рада ЄС затвердила 13-й пакет санкцій проти росії. У списку було 194 фізособи та компанії рф. Після цього почалася підготовка 14-го пакету санкцій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: