США запровадили новий пакет санкцій проти росії: у списку понад 300 компаній та фізосіб

Читать на русском
Штати запровадили санкції проти більш ніж 300 юридичних та фізичних осіб, які підтримують ОПК росії та допомагають Кремлю в його агресії проти України.
Фото: Getty Images

Сполучені Штати запровадили санкції проти більш ніж 300 юридичних та фізичних осіб, які підтримують оборонно-промисловий комплекс рф та допомагають Кремлю в його агресії проти України.

Відповідна інформація з'явилася на сайті міністерства фінансів США.

Що сталося з економікою росії за два роки повномасштабної війниЯкі зміни відбулися у російській економіці за два роки повномасштабної війни – на інфографіці.

Там зазначено, що під обмеження потрапили, зокрема, компанії, організації та особи з росії, Білорусі, Китаю, Болгарії, Казахстану, Киргизстану, Об'єднаних Арабських Еміратів, Південної Африки, Сербії та Туреччини.

Так, санкції були запроваджені проти Московської біржі, страхової компанії СОГАЗ, проєктів «Арктик СПГ 1» та «Арктик СПГ 3», а також компанії Газпром Інвест.

Крім того, під санкціями опинилися одразу 5 російських банків: Промсвязьбанк, Внєшекономбанк, Сбєрбанк, ВТБ Банк та ВТБ Капітал Холдинг.

«Сьогоднішні дії завдають удару по російських каналах поставок міжнародних матеріалів та обладнання, включаючи їхню залежність від критично важливих поставок з третіх країн. Ми збільшуємо ризик для фінансових установ, які мають справу з російською військовою економікою, та усуваємо шляхи для ухилення, а також зменшуємо здатність росії отримувати вигоду з доступу до іноземних технологій», – заявила глава Мінфіну Джанет Йеллен.

Нагадаємо, G7 та ЄС розглядають посилення тиску на банки, які допомагають росії обходити санкції.

Також ЄС може запровадити санкції проти компаній, які постачають росії товари для військових потреб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: