Країни ЄС знову не змогли домовитися про новий пакет санкцій проти росії

Читать на русском
Країни Євросоюзу знову не домовилися про нові санкції проти росії – рішення затягує Німеччина.
Reuters

Країни Європейського Союзу не змогли домовитися про 14-й пакет санкцій щодо росії. Рішення продовжує блокувати Німеччина, незважаючи на скасування пункту, який вона вважала «проблематичним».

Про це Reuters розповіли європейські дипломати.

Країни ЄС вже більше місяця обговорюють новий пакет обмежувальних заходів. Серед них заборона на перевалку російського ЗПГ та план щодо притягнення операторів ЄС до відповідальності за порушення санкцій дочірніми компаніями та партнерами у третіх країнах.

Як розповіли дипломати, коливання Німеччини були частково спричинені внутрішніми розбіжностями між її Міністерством закордонних справ та канцелярією канцлера. За їхніми словами, пункт про відповідальність європейських операторів було видалено із підсумкового документа після критики з боку Німеччини.

Нагадаємо, раніше канцлер Олаф Шольц заявив, що Німеччина не блокує нових санкцій проти росії, а працює над тим, щоб зробити їх «максимально ефективними та раціональними».

Тим часом міністри закордонних справ восьми країн Європейського союзу закликали заборонити російським дипломатам вільне пересування по блоку та обмежити їхнє перебування у країнах, де вони акредитовані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: