У МЗС Нідерландів розкрили деталі нового пакету санкцій Євросоюзу проти рф

Читать на русском
Новий пакет санкцій Євросоюзу проти росії буде спрямований не лише проти енергетичного сектору рф.
Фото: gooieneemlander.nl

Новий пакет санкцій Євросоюзу проти росії буде спрямований не лише проти енергетичного сектору рф.

Про це повідомила в.о. міністра закордонних справ Нідерландів Ханке Брюїнс Слот.

Що сталося з економікою росії за два роки повномасштабної війниЯкі зміни відбулися у російській економіці за два роки повномасштабної війни – на інфографіці.

Вона зазначила, що новий раунд санкцій міститиме обмеження проти «тіньового флоту» нафтових танкерів Кремля, який використовується росіянами для обходу санкцій G7.

Цей пакет санкцій може, серед іншого, позбавити тіньовий флот доступу до європейських портів та послуг. Під обмеження можуть потрапити десятки осіб, пов'язаних із росією.

«Дуже важливо, щоб ми продовжували працювати над новими санкціями ЄС. Завдяки цьому ми зможемо максимально уповільнити військову машину путіна», – підсумувала Слот.

Видання Reuters доповнює, що загалом до списку санкцій ЄС буде додано 116 нових фізичних та юридичних осіб. Очікується, що пакет офіційно схвалять на зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у понеділок.

Нагадаємо, посли 27 країн ЄС обговорювали новий пакет санкцій понад місяць. Сьогодні посли досягли згоди щодо пакету. Відомо, що обмеження покликані позбавити росії подальших доходів від енергетики. Також пакет дозволить боротися з мережею тіньових банків рф за кордоном.

Раніше повідомлялося, що Рада ЄС ухвалила рішення продовжити до наступного року санкції проти росії, введені у відповідь на анексію Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: