Візит Кулеби до Китаю: у Пекіні заявили, що Україна підтримує позицію КНР щодо Тайваню

Читать на русском
Україна підтримує офіційну позицію Китаю щодо питання про статус Тайваню, йдеться у повідомленні МЗС КНР.
Фото: twitter.com/DmytroKuleba

Україна підтримує офіційну позицію Китаю щодо питання про статус Тайваню.

Про це йдеться у повідомленні, опублікованому міністерством закордонних справ КНР за підсумками переговорів глави українського МЗС Дмитра Кулеби та його китайського колеги Ван І.

Китай готується до вторгнення на Тайвань до 2027 року – BloombergУ США бачать ознаки підготовки Китаю до вторгнення на Тайвань. Це може статися вже до 2027 року.

Зазначається, що Київ продовжуватиме дотримуватися принципу «одного Китаю».

«Україна сподівається спільно реалізувати важливі домовленості між главами двох держав, зміцнити політичну довіру, активізувати співпрацю у таких галузях як економіка та сільське господарство», – додали у відомстві.

Крім того, обидві сторони обмінялися думками з міжнародних та регіональних питань, що становлять взаємний інтерес.

Нагадаємо, в ході зустрічі Кулеба також заявив, що Україна готова до переговорів з росією, але вони мають бути «розумними та спрямованими на досягнення справедливого та міцного миру».

Раніше повідомлялося, що росія та Китай можуть співпрацювати у питанні вторгнення на Тайвань. Також, як відомо, Китай періодично поновлює військову активність біля Тайваню.

Крім того, лідер КНР Сі Цзіньпін неодноразово заявляв, що Китай ніколи не відмовиться від права застосувати силу проти Тайваню, хоча й підтримує мирне возз'єднання.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: