Зустріч Кулеби та Ван І: у Китаї заявили, що Україна готова до переговорів з рф

Читать на русском
Дмитро Кулеба провів переговори із главою МЗС Китаю. У Пекіні після зустрічі заявили, що Україна готова до переговорів із росією.
fmprc.gov.cn

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів переговори зі своїм китайським колегою Ван І. У ході зустрічі Кулеба заявив, що Україна готова до переговорів із росією, але вони мають бути «розумними та спрямованими на досягнення справедливого та міцного миру».

Його цитує пресслужба МЗС Китаю.

Удавані миротворці: у чому суть ініціатив щодо припинення війни в Україні, запропонованих за кордономУ чому полягає суть мирних планів, які для припинення війни в Україні пропонували Китай, Індонезія, Ватикан та інші держави.

«Україна високо цінує позитивну та конструктивну роль Китаю у забезпеченні миру та підтримці міжнародного порядку. Україна надає великого значення думці Китаю і уважно вивчила «консенсус із шести пунктів», досягнутий Китаєм та Бразилією щодо політичного врегулювання української кризи. Україна бажає та готова брати участь у діалозі та переговорах з росією. Звичайно, переговори мають бути розумними та предметними та спрямованими на досягнення справедливого та міцного миру», – цитує Кулебу китайське міністерство.

У Китаї знову назвали війну «українською кризою» і заявили про прихильність до її політичного рішення.

«Останнім часом і Україна, і росія надсилають сигнали про свою готовність до переговорів. Хоча умови та час ще не дозріли, ми підтримуємо всі зусилля, які сприяють миру, і готові продовжувати відігравати конструктивну роль у цьому процесі», – заявив Ван І.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський відкинув «мирні» ідеї Китаю і висловив думку, що за підтримки Пекіна війна росії проти України триватиме довше.

Він також казав, що всьому світу доведеться чинити тиск на росію, щоб переконати її сісти за стіл переговорів та розглянути питання про припинення війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: