До лав ЗСУ приєдналися перші ув'язнені жінки

Читать на русском
Жінки, які ще нещодавно відбували покарання у в'язниці, уклали контракт зі Збройними силами України.
ілюстративне фотоФото: DPSUkraine/Facebook

Перші сім жінок, які відбували покарання у в'язниці, уклали контракт зі Збройними силами України та готуються проходити службу.

Про це повідомило Міністерство юстиції.

У Раді розповіли, скільки ув‘язнених вже приєдналися до ЗСУДо Збройних сил України приєдналися 3,8 тисяч ув'язнених. Багато хто з них уже закінчив навчання, також є загиблі та поранені.

Повідомляється, що українки виявили бажання проходити військову службу за контрактом в обмін на умовно-дострокове звільнення. Жінки успішно пройшли військово-лікарську комісію та отримали згоду командирів військових частин на проходження служби у конкретних підрозділах Сил оборони.

«Ухвалений Верховною Радою закон про мобілізацію засуджених осіб передбачає можливість потрапити до війська не тільки чоловікам, але й жінкам. Однак раніше засуджені жінки не виявляли бажання мобілізуватись до війська. Наразі маємо рішення щодо перших 7 засуджених, які вирішили укласти контракт із ЗСУ», – розповіла заступниця міністра юстиції Олена Висоцька.

Вона додала, що всього в Україні 6101 засуджений виявив бажання приєднатися до лав Збройних сил. З них 3823 вже виїхали з установ відбування покарань на навчання.

Нагадаємо, голова Мін'юсту Денис Малюська розповідав, коли перша група засуджених вирушить на фронт. Раніше повідомлялося, у яких підрозділах служитимуть засуджені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: