Шольц розповів, чи буде знову балотуватися на пост канцлера Німеччини

Читать на русском
Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що планує знову висунути свою кандидатуру на цю посаду у рамках виборчої кампанії 2025 року.
Фото: Reuters

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що планує знову висунути свою кандидатуру на цю посаду у рамках виборчої кампанії 2025 року.

Слова політика наводить портал Zeit Online.

В яких країнах переобирають владу у 2024 роціВибори у 2024 році відбудуться у більш ніж 60 країнах світу. Де голосуватимуть – на інфографіці.

Під час пресконференції Шольц заявив, що всі в Соціал-демократичній партії «повні рішучості разом піти на наступні федеральні вибори та перемогти».

«Я балотуватимуся на посаду канцлера, щоб знову обійняти цю посаду», – сказав політик.

Шольц також прокоментував низькі рейтинги СДПН, які зараз становлять трохи менше ніж 15%.

«Слабкі результати опитувань є стимулом для досягнення кращих результатів опитувань», - заявив він.

Нагадаємо, що наступні загальні вибори в Німеччині планують провести 28 вересня 2025 року. Цю дату вже підтримав федеральний уряд, тепер її має затвердити президент ФРН.

Шольц став канцлером у грудні 2021 року, замінивши на цій посаді Ангелу Меркель. До цього він керував міністерством фінансів Німеччини та водночас був віцеканцлером ФРН.

Раніше Шольц заявив, що не змінить свого рішення щодо ракет Taurus для України. При цьому він не вважає, що удари німецькою зброєю по росії загрожують ескалацією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: