НАБУ і САП повідомили про підозру ексначальнику податкової Харківщини

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку викрили колишнього очільника податкової Харківщини на хабарництві.
Василь Гладченкофото: ГУ ДПС у Харківській області

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру колишньому виконувачу обов'язків начальника Головного управління Державної податкової служби України у Харківській області Василю Гладченку.

Про це повідомляють прес-служби органів, не зазначаючи прізвища.

За інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Гладченка, якого звільнили з посади одразу після затримання одного з посадовців вказаного управління податкової.

«За процесуального керівництва прокурорів САП детективи НАБУ повідомили нову підозру у справі щодо одержання 55 тис. доларів США неправомірної вигоди посадовими особами податкової з Харківщини, а саме колишньому в.о. начальника ГУ ДПС у Харківській області. Його дії кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 КК України», – інформує САП.

За версією слідства, посадова особа податкової служби підбурила представника приватного товариства надати неправомірну вигоду за сприяння в ухваленні рішення про виключення товариства з переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості, а також про реєстрацію зупинених податкових накладних цього товариства. 55 тисяч доларів призначалися начальнику одного з управлінь ГУ ДПС у Харківській області та керівнику харківської податкової.

Загалом у вказаному провадженні про підозру повідомлено п'яти особам: колишньому в.о. начальника ГУ ДПС у Харківській області; начальниці відділу ГУ ДПС у Харківській області (ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 КК України); начальнику управління ГУ ДПС у Харківській області (ч. 4 ст. 368 КК України); працівниці відділу і підприємцю (ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 369 КК України).

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості з фігуранткою цієї справи. Раніше НАБУ і САП повідомляли про підозру нових учасникам справи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: