ГУР встановило особи військових рф, які б'ють по Харківщині та Сумщині «Іскандерами»

Читать на русском
За даними розвідки, постійне місце дислокації воєнних злочинців 112-ї ракетної бригади з рф розташоване у місті Шуя Іванівської області.
фото Вікіпедія

Розвідка ідентифікувала 30 російських воєнних злочинців, які обстрілюють Харківську та Сумську області балістичними ракетами «Іскандер».

Про це повідомила пресслужба ГУР 25 липня.

«Іскандер-К» та «Іскандер-М»: порівняння російських ракетНа інфографіці – порівняння російської крилатої ракети Іскандер-К та балістичної Іскандер-М.

Повідомляється, що оперативники та аналітики ГУР ідентифікували 30 осіб командного складу 112-ї ракетної бригади (в/ч 03333) 1 танкової армії московського військового округу ЗС рф, безпосередньо причетних до ракетних обстрілів Сумської та Харківської областей.

«Йдеться про застосування росіянами оперативно-тактичних комплексів Іскандер проти українських цивільних», – йдеться у повідомленні.

Як відомо, ОТРК «Іскандер» завдає ударів балістичними та крилатими ракетами на дальність понад 500 км.

«Цією зброєю росіяни, зокрема, атакують Сумську та Харківську області України. Наприклад, 24 липня ракета Іскандер-М влучила в об'єкт цивільної інфраструктури у Харкові», – зазначили у ГУР.

Відомо, що постійне місце дислокації воєнних злочинців 112-ї ракетної бригади з рф розташоване у місті Шуя Іванівської області.

До складу бригади входять 1 ракетно-технічний дивізіон та 3 ракетні дивізіони, в яких налічується 9 батарей з 12 пусковими установками комплексу Іскандер.

Розвідка опублікувала повний перелік військових рф, причетних до обстрілів.

Нагадаємо, вчора росія тричі на день обстріляла Харків балістичними ракетами Іскандер. Також ворог завдав удару Лозовій на Харківщині. У ЗСУ пояснили, чому Україна поки що не може збивати всі російські «Іскандери».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: