У Парижі відбулась церемонія відкриття Олімпіади-2024 – фото, відео

Читать на русском

У Парижі пройшла церемонія відкриття Олімпійських ігор 2024 року. Замість традиційних святкувань на стадіоні влаштували парад човнів на воді.
Фото: Getty Images

Сьогодні, 26 липня, у Парижі відбулося офіційне відкриття Олімпійських ігор 2024 року. Замість традиційних святкувань на стадіоні влаштували парад човнів на воді.

Про це пише FREEDOM.

Олімпіада-2024 у Парижі: що відомо про літні змаганняЛітні Олімпійські ігри розпочнуться 26 липня у Парижі. На інфографіці – головні факти про змагання та участь у них України, росії та Білорусі.

У церемонії відкриття Олімпійських ігор 2024 року у Парижі взяло участь 10 500 спортсменів. Організатори назвали цю подію історичною, оскільки вперше замість традиційного параду на стадіоні вирішили провести церемонію у вигляді сотень човнів, що пливли річкою Сена. Набережна замінила трибуни, а на бортах човнів розмістилися представники понад 200 країн.

Олімпійська регата пройшла дистанцію 6 кілометрів, а урочисте відкриття та займання Олімпійського вогню сталося навпроти Ейфелевої вежі. Церемонія та річковий парад тривали близько чотирьох годин.

Україну на церемонії представили медалісти попередніх Ігор у Токіо – тенісистка Еліна Світоліна та плавець Михайло Романчук.

На церемонії відкриття для глядачів виступила американська співачка Леді Гага.

Літні Олімпійські ігри в Парижі триватимуть з 26 липня по 11 серпня 2024 року, а спортсмени змагатимуться за 987 медалей. Україну представлятимуть 140 спортсменів, які налаштовані показати найкращі результати і привернути увагу світу до війни росії проти України.

Олімпіада-2024: церемонія відкриття, ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯЦеремонія відкриття Олімпіади-2024

Нагадаємо, Зеленський висловив підтримку українським спортсменам на Олімпіаді-2024 та наголосив, що Україна пишається своїми спортсменами, які, незважаючи на війну, змогли підготуватися до олімпійських змагань.

Загалом Україна представлять 140 спортсменів – це найменша кількість за всю історію участі країни. Як змінювалася кількість спортсменів та інших членів офіційних делегацій – на інфографіці «Слово і діло».

Також аналітики прогнозують, що Україні вдасться завоювати дві золоті медалі, чотири срібні та сім бронзових. На інфографіці «Слово і діло» можна переглянути, які призові передбачені для українських спортсменів і як змінювався їхній розмір.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: