Стали відомі результати перевірки у 59-й ОМПБр

Читать на русском
Перевірка у 59-й бригаді не виявила випадків злочинних наказів, заявила Військова служба правопорядку.
фото Генштаб ЗСУ

Робоча група, яка проводила перевірку в 59-й окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка для з'ясування обставин недавніх втрат серед особового складу, не виявила випадків видання злочинних наказів.

Про це йдеться у заяві Військової служби правопорядку у Збройних Силах України у Facebook.

Головнокомандувач про втрати рф: утричі більші, ніж в УкраїниГоловнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що втрати росії на фронті втричі перевищують українські, а на деяких напрямках навіть більше.

Як повідомляється, відповідно до рішення Головнокомандувача ЗСУ комплексна робоча група здійснила службову перевірку у 59-й окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка.

Було проведено роботу з командирами підрозділів, особовим складом, здійснено перевірку прийнятих рішень та бойових розпоряджень командування бригади. Окрім того, досліджували питання організації виконання бойових завдань.

«Робоча група, що проводила перевірку, не виявила випадків видання злочинних наказів. Водночас, встановлено окремі факти управлінських рішень та чинники, які можуть негативно впливати на хід виконання бойових завдань військовою частиною», – сказано в повідомленні.

Також повідомляється, що з метою недопущення такого надалі, керівництвом ЗС України вжито належних рішень та вжито низку заходів, спрямованих на запобігання подібним випадкам.

Окремих посадових осіб командування бригади притягнуто до відповідальності, додали в службі.

Нагадаємо, 15 липня Головнокомандувач Збройних сил України ухвалив рішення направити робочу групу на чолі з начальником Військової служби правопорядку ЗСУ для перевірки ситуації у 59-й окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка та з'ясування обставин нещодавніх втрат серед особового складу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: