У Харкові перейменували три станції метро

Читать на русском
У Харкові перейменували станції метрополітену Проспект Гагаріна, Героїв Праці та Завод імені Малишева.
harkiv.novyny.live

Станції харківського метро «Проспект Гагаріна», «Героїв Праці» та «Завод імені Малишева» перейменовані на «Леваду», «Салтівську» та «Заводську».

Відповідне розпорядження в рамках реалізації закону «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні та деколонізації топонімії» підписав голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Вулиця Монастирського та провулок імені «Да Вінчі»: у Києві перейменували 29 обʼєктівКиївська міськрада змінила назви низки об'єктів. Одну з вулиць перейменували на честь колишнього глави МВС Дениса Монастирського.

Станції «Левада» та «Заводська» розташовані на Холодногірсько-Заводській лінії метро, ​​«Салтівська» – на Салтівській лінії.

Відповідно до того ж розпорядження, нові назви отримали ще 48 міських топонімів.

Зокрема, вул. Лермонтовська стала вул. Майка Йогансена, Чайковська - Михайля Семенка, вул. Шолохова – вул. Сергія Параджанова, вул. Красноградська – вул. Миколи Зерова, вул. Нікітіна – вул. Ігоря Малицького, вул. Толбухіна - вул.Володимира Пасічника. Бульвар Грицевця тепер називається у частині Дмитра Антоновича, а вул. Грицевця стала вул. 92-ї бригади. Вул. Рибалка стала вул. Бригади Хартія, вул.Дружби Народів - вул.Соборності України, просп. Гагаріна - Аерокосмічним.

Нагадаємо, раніше у Харкові перейменували вулицю на честь захисника Маріуполя. Також у Харкові перейменували парк Горького на Центральний парк.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: