Окупанти перекидають резерви в район Торецька та Часового Яру – Андрющенко

Читать на русском
Ворог перекидає резерви в район Торецька та Часового Яру із Запорізької області. Крім цього, окупанти зменшили час підготовки живої сили.
Getty Image

Ворог перекидає резерви в район Торецька та Часового Яру із Запорізької області. Крім цього, окупанти зменшили час підготовки живої сили.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Від 9 днів до 14 років: скільки тривають війни путінської росіїНайдовша війна путінської росії триває понад 14 років, найкоротша тривала 9 днів. Більше – на інфографіці.

«В пріоритеті переміщень - Запорізька область (Розівка/Пологи). Продовжують заходити цілком сформовані підрозділи. Проте, цього тижня трохи сповільнився трафік - пішов на зменшення», – розповів він.

Одночасно помітили збільшення кількості «доукомплектованих» підрозділів. Тобто з узбережжя Маріупольсько-Бердянської агломерації окупанти вибирають з баз підготовки особовий склад. Також спостерігають скорочення часу підготовки: до 10-15 днів максимум. Радник відзначив, що штурмовики рухаються на північ Донецької області.

Андрющенко наголосив, що окупанти не встигають заміщувати втрати в поточному стані мобілізації.

«Ця динаміка попри спроби накопичити «ударний кулак» у Запорізькій області вдруге провалюється і вони змушені резерви кидати в район Торецька та Часового Яру», – додав він.

Нагадаємо, за добу 26 липня на фронті відбулося 107 бойових зіткнень. Противник завдав 46 авіаційних ударів (зокрема, застосовано 65 КАБ) та 466 ударів дронами-камікадзе, здійснив 3163 обстріли по позиціях наших військ і населених пунктах з артилерії та інших типів озброєння.

Тим часом втрати російських окупантів від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну досягли вже близько 573 510 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: